Derbyinformation – tyst manifestation

Först av allt: den tysta manifestationen gäller från det att insläppet öppnar, under uppvärmningen, inmarschen, spelarpresentationerna och fram tills dess att matchklockan nått 10:00. Målet är att illustrera hur tyst det blir om snuten lyckas med sin målsättning att förbjuda publik på svensk elitfotboll. Respektera tystnaden!

Tifot kommer gå igång från minut tio och pågå i fem minuter. Det kommer under denna tid vara begränsad sikt på hela Östra Stå och vi uppmanar alla att ha överseende med detta och göra sitt yttersta för att visa förmyndarna hur en derbyinramning fri från pekpinnar ska höras och se ut.

Efter de tysta minuterna är det fullt ös som gäller från samtliga fram tills att domaren blåser av matchen. Det finns inga garantier för att det här inte är den sista matchen på länge som spelas med publik – och om så skulle bli fallet, låt oss sjunga som om det vore sista matchen och första derbysegern på alldeles för lång tid!

Höj rösten och försvara fotbollen och den fria kulturen mot de som inget annat önskar än att se den död!

Alla åsikter som uttrycks i bloggar och kommentarsfält är skribenternas egna. Vad Östra Stå tycker går att läsa om i Östra Stå's manifest. Östra Stå ska verka för en konstruktiv diskussion kring Örgryte IS och i alla kommentarsfält ska man visa respekt gentemot andra ÖIS:are, även om det finns meningsskiljaktigheter. Klarar man inte av att förhålla sig till dessa enkla regler så finns det andra forum att diskutera på.